ERASMUS + - Proiect de mobilitate în domeniul educației școlare contract 2015-1-RO01-KA101-014765





Diseminare

Social Media and Web Platforms for the Classroom

Rețelele sociale, internetul, platformele digitale au revoluţionat societatea contemporană radical, având un impact uluitor, aproape imposibil de conceput în urmă cu două decenii.

S-au schimbat coordonatele pe multiple planuri, informaţională, comunicaţională, iar modalităţile de utilizare, optimizarile, efectele sunt incă departe de a fi desluşite pe deplin. Se spune că viitorul comunicaţional va fi online, iar cum educaţia este prin esenţa ei un proces comunicaţional desfăşurat în plan social, este nevoie ca profesorii să exploreze şi să utilizeze aceste resurse nepreţuite pe care le facilitează viitorul. Educaţia este de asemenea ştiinţa care modelează viitorul social şi economic prin formarea şi dezvoltarea potenţialităţilităţilor tinerilor, competenţelor pe care le vor utiliza în viitor. Aşa sună teoria....practica însă ne determină pe noi, profesorii români să ţinem pasul cu noile dezvoltări în domeniul platformelor, aplicaţiilor mobile şi mai ales, comunicării prin social media, în care elevii noştri chiar excelează! Este important să ne facem din aceste noi competenţe digitale, unelte veritabile, pe care să le putem utiliza cu uşurinţă, sistematic şi inteligent pentru comunicarea cu elevii, dar şi pentru a facilita procesul de învăţate, pentru a le suscita elevilor interesul în pregătire şi chiar fascinaţia pentru anumite domenii ale cunoaşterii, pe care este uneori dificil să le realizezi numai prin metode tradiţionale.

Mai multe detalii ...

Social Media and Web Platforms for the Classroom

În perioada 11-15 ianuarie 2016,s-a desfășurat cursul de formare ”Building emotional relationship to prevent early school leaving” la Roma, în Italia unde au participat prof. Greavu Adina și prof. Amza Lucia. Cursul face parte din activitățile derulate în proiectului Erasmus+ ”Asigurarea calităţii prin perfecţionare europeană”, implementat în cadrul Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida”, (2015-1-RO01-KA101- 014765).
La curs au mai participat și alți profesori din Turcia și România.
Cursul și-a propus să prezinte tehnici și metodologii pentru prevenirea fenomenului de abandon școlar.
Scopul cursului este de a îmbunătăți abilitățile pedagogice ale profesorilor în ceea ce privește consilierea elevilor, promovarea unei formări de succes, prevenirea abandonului școlar.Aceste obiective pot fi atinse prin implementarea unor lecții creative care implică diferite instrumente:

Mai multe detalii ...
Acest site este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul programului de mobilități

ERASMUS+

, 2015-1-RO01-KA101-014765. Conținutul acestui site reprezintă responsabilitatea exclusivă a beneficiarului, iar AN și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.